Logo-Puff-in-a-Potty Alb

Olița perfectă există!

Ai 7 criterii pentru a face cea mai bună alegere!

Olița perfectă

Renunțarea la scutece este unul dintre cele mai importante și semnificative momente în creșterea și dezvoltarea copilului tău. Este un pas esențial în dezvoltarea abilităților de bază de igienă personală și în tranziția către independență.

Alegerea oliței potrivite joacă un rol important în acest proces, ajutându-l pe copil să se simtă confortabil și încrezător în propria sa abilitate de a o utiliza. Cu atât de multe opțiuni disponibile, este important ca tu, ca părinte, să ai o înțelegere clară a ceea ce trebuie să cauți atunci când alegi olița perfectă pentru copilul tău.

În acest articol, vom explora câteva aspecte cheie de luat în considerare atunci când alegeți o oliță pentru copilul vostru. Vom discuta despre confortul și siguranța oliței, caracteristicile suplimentare care ar putea fi utile pentru copil, precum și despre modul în care puteți implica copilul în procesul de alegere al acesteia. De asemenea, vom aborda și aspectele practice ale alegerii unei olițe, cum ar fi dimensiunea și stilul, în funcție de nevoile individuale ale copilului și ale familiei.

Certificarea de consultant în antrenamentul copiilor la oliță și experiența acumulată m-au ajutat să creez o listă cu cele mai importante aspecte pe care vă recomand să le aveți în vedere atunci când alegeți olița copilului:

Poziția copilului pe oliță

Este criteriul cel mai important pe care îți recomand să îl ai în vedere în momentul achiziției oliței. Înainte de a începe antrenamentul la oliță verifică dacă atunci când copilul stă în șezut pe oliță nivelul genunchilor acestuia este deasupra nivelului șoldurilor. Această poziție este cea corectă (și pentru adulți, nu doar pentru copii!) și ajută pentru o eliminare mai facilă.

Siguranță

Asigură-te că olița nu reprezintă un pericol de accidentare. Te rog să ai în vedere faptul că aceasta va fi plasată la toaletă, pe gresie – o suprafață alunecoasă, așa că îți recomand să optezi pentru o oliță cu o bază de silicon, pentru a împiedica alunecarea acesteia.

Dimensiunea adecvată

Ce vârstă are copilul tău? Este un copil mai voinic sau din contră? O oliță prea mică va fi inconfortabilă, iau una prea mare îi va crea senzația că poate cădea în ea… Alege olița în funcție de conformația copilului tău.

Asocieri negative

Dacă alegi o oliță cu insert, aceasta este o variantă foarte bună care te ajută să o cureți mai ușor: nu este nevoie să speli toată olița, ci doar insertul acesteia. Atenție! Înainte de a o achiziționa, verifică îmbinările cadrului cu insertul, acestea trebuie să se potrivească perfect, astfel încât să nu „ciupească” pielea copilului când se așează pe oliță. Un astfel de eveniment va crea o asociere negativă oliță-durere, iar copilul va evita să o mai folosească.

Funcții suplimentare: lumini și sunete

În magazinele de puericultură găsești inclusiv olițe cu “efecte speciale”: butoane, sunete și lumini. Acestea sunt foarte îndrăgite de copii, însă nu le recomand la începutul antrenamentului la oliță, întrucât distrag atenția copiilor de la… activitatea pricipală. La începutul antrenamentului, copilul trebuie să se concentrezepe corpul său, pe senzațiile resimțite atunci când vine ceva, pe însușirea noilor comportamente ce țin de igienă etc. Acest tip poate fi introdus mai târziu, după finalizarea antrenamentului.

Stilul de viață al familiei

Atunci când alegi o oliță pentru copilul tău, este important să iei în considerare stilul de viață al familiei. De exemplu, dacă sunteți o familie activă care călătorește mult, puteți căuta o variantă pliabilă, portabilă și ușor de transportat, pe care copilul să o poată folosi atât acasă, cât și în deplasare.

Cel mai important aspect

Te rog să îl inviți si pe copilul tău să ia parte la alegerea propriei sale olițe! Este firesc, doar el o va folosi, nu? Ajută-l să facă o alegere înțeleaptă, prin verificarea aspectelor ce țin de dimensiuni, siguranță, poziție etc., însă oferă-i lui ocazia să își aleagă olița. Simplul fapt că va lua parte la procesul achiziției acesteia, îl va face mai dornic să o și folosească! Acest lucru poate ajuta inclusiv la crearea unui sentiment de implicare și autonomie pentru copil, făcând procesul de renunțare la scutece mai ușor pentru toți membrii familiei.

Renunțarea la scutece reprezintă un moment important în viața copilului și a părinților, iar alegerea unei olițe potrivite poate face acest proces mult mai ușor și mai confortabil pentru toți membrii familiei. Este important să acordați atenție detaliilor și să faceți o alegere bine informată, ținând cont de preferințele și nevoile copilului, stilul de viață al familiei și multe altele.

Deși alegerea unei olițe poate părea o sarcină dificilă, este important să nu vă simțiți copleșiți de varietatea de opțiuni disponibile. În cele din urmă, această alegere nu este doar despre alegerea unui obiect util, ci și despre alegerea unui instrument important în procesul de creștere și dezvoltare a copilului vostru. Informați-vă din surse sigure, alegeți cu încredere, atenție și cu multă răbdare și veți găsi olița perfectă pentru copilul vostru.

Sport la cumpărături!

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Copyright © 2023 | Puffinapotty.ro™ – Toate drepturile rezervate | Built with ❤️ by Design InfoWEB